Tokjo prezanton maskotat për lojrat Olimpike verore

Organizatorët e lojrave Olimpike në Tokjo, të cilat do të mbahen në vitin 2020 prezantuan maskotat e garës. Fëmijët nga të gjitha shkollat bënë përzgjedhjen e maskotave dhe si përfundim komiteti Olimpik i japonisë bëri zyrtare zgjedhjen e tyre.

Personazhet e animuara me ngjyre hiri dhe vjollcë morën me shum se 109.000 vota dhe fituan zgjedhjet. Derisa vendin e dytë e mori Rio Tanguçi.

Maskotat zyrtarisht do të lëshohen në shitje këtë verë.