Mund Bottas të bind Mercedesin ta mbaj atë?

Valtteri Bottas ka një tjetër vit në Mercedes, por kolegët e tij Esteban Ocon dhe Daniel Ricciardo do të kenë një sy në vendin e tij për 2019. A do të mundet Bottas ti përgjigjet këtij kërcënimi me heroikën që shënoi muajt e hershëm në Mercedes?

Një gabim në mes të një sezoni të ndezur mund të sjellë një karrierë në gjunjë. Një moment shkëlqimi mes një rendeje të dështimeve mund të ofrojë një litar shpëtimi. Detajet e vogla mund të përcaktojnë karrierën sportive. Kjo është arsyeja pse atletët e elitës po përpiqen vazhdimisht për përsosmëri. Dhe për këtë arsye Valtteri Bottas ishte i zhgënjyer me sezonin e tij të kaluar me Mercedes.

Gjysma e sezonit të tij të parë nuk ishte asgjë për të cilën do turpërohej. Duke qenë përcaktues për skuadrën në kampionatit botëror në një kohë të shkurtër, pas Nico Rosberg, Bottas u shfajësua shumë mirë. Ai shënoi pozitën e tij të parë të Formula 1 në raundin e tretë në Bahrein dhe ndoqi atë me fitoren e tij të parë në Rusi një garë më vonë, duke mposhtur në mënyrë gjithëpërfshirëse shokun e tij tre herë kampion bote Lewis Hamilton.