Mercedes njofton marrëveshjen e sponsorizimit me Tommy Hilfiger

Mercedes ka konfirmuar më në fund marrëveshjen e saj të re të sponsorizimit me markën e veshjeve Tommy Hilfiger, e cila provoi të jetë katalizator për ndarjen e saj nga partneri i mëparshëm Hugo Boss vitin e kaluar.

Hugo Boss njoftoi në nëntor se po bënte thirrje për programin e saj të sponsorizimit të Formula 1, pasi bashkpunimit me McLaren dhe Mercedes për dekada, në favor të një lëvizjeje në Formula E.

Megjithatë, më pas u shfaq njoftimi të Hugo Boss se Mercedes kishte zgjedhur të mos rinovojë marrëveshjen për të ndjekur një mundësi me Tommy Hilfiger, në vend të kësaj - me kompaninë e veshjeve për një kthim në F1 pas bashkpunimit të mëparshëm me Lotusin dhe Ferrarin.

Me kontratën e përfunduar tani, Tommy Hilfiger do të sigurojë Mercedesit me kontratën e saj të re veshjet e udhëtimit - plus kuptohet se ka hapësirë për marrëveshje jetese me Lewis Hamilton gjithashtu. Logot e kompanisë do të shfaqen edhe në garazh dhe në veturën e garës.

Shefi i Mercedes Toto Wolff tha: "Është gjithnjë emocionuese të nisë një partneritet i ri, veçanërisht kur prek një fushë kaq të rëndësishme të imazhit të ekipit tonë, jam pozitiv që do të aktivizojë markën tonë dhe do të sjellë një rrotullim të ri se si jemi perceptuar nga ky sezon."