Formula 1 zëvendëson vajzat me fëmijë

Shefat e Formula 1 kanë njoftuar se kampionati do të paraqesë fëmijët në radhën e nisjes në vitin 2018, pas vendimit të fundit për të mos paraqitur vajzat ne F1.

Sporti i F1 bëri njoftimin se do të hiqnin vajzat javën e kaluar, një lajm që krijoi mendime të shumta midis tifozëve dhe madje edhe anëtarëve të Formula 1.

Të hënën, shefat e F1 - në partneritet me organin qeverisës FIA - njoftuan iniciativën e re të Grid Kids.

Fëmijët do të zgjidhen nga klubet lokale të motorsportit me meritë ose me short, dhe ata do të shoqërojnë dhe do të qëndrojnë pranë shoferëve në radhë në çdo çmim të madh.

"Ky do të jetë një moment i jashtëzakonshëm për këta të rinj: imagjinoni, do qëndrojnë pranë heronjve të tyre, shikojnë derisa përgatiten për garë, e jashtzakonshme të jesh aty së bashku me to në ato pak minuta të çmuara pak para fillimit" tha drejtori menaxhues i F1 Sean Bratches.

"Një eksperiencë e paharrueshme, për ta dhe për familjet e tyre. Një frymëzim për të vazhduar vozitjen, trajnimin dhe mësimin, në mënyrë që ata të mund të ëndërrojnë një ditë që të jenë aty vetë. A ka mënyrë më të mirë për të frymëzuar të rinjtë që të ndjekin këtë sport."

Presidenti i FIA-s Jean Todt shtoi: "Formula 1 është kulmi i sportit motorik dhe ëndrra e çdo shoferi të ri që konkurron në seritë e vogla që përbëjnë piramidën e FIA-s, që nga kartingu deri në F1.

"Ne jemi të kënaqur që ta sjellim atë ëndërr pak më afër duke i dhënë kampionëve të ardhshëm të sportit tonë mundësinë për të qëndruar së bashku me heronjtë e tyre në radhë në fillim të garës."